Cheque van € 8716,24 voor Justice & Care

Justice and Care logoOp zondag 1 maart werd het project 2014 afgesloten met de overhandiging van een cheque aan de voorzitter van Justice & Care. Het bedrag overtrof alle verwachtingen: € 8716,24, zodat niet de eerst verwachte 10 maar liefst 17 meisjes en vrouwen in India een nieuwe toekomst kunnen krijgen.

Het project betreft een nieuwe start voor meisjes en vrouwen die uit de gedwongen prostitutie zijn bevrijd. Ze krijgen een opleiding, een startkapitaal en verdere begeleiding. Armoede is een belangrijke oorzaak waardoor meisjes in de prostitutie terecht komen: voor ‘een baantje in de stad’ worden ze naar de grote stad gelokt. De voorzitter vertelde aangenaam verrast te zijn door de warme belangstelling vanuit de kring van Meer-Minder-Fonds en De Ark voor haar organisatie.

Het werk van Justice & Care kon op veel bijval in de Hoofddorpse gelederen rekenen, met name de combinatie van meisjes uit de prostitutie bevrijden, ze met een opleiding een nieuwe kans geven én de daders opsporen en berechten. Twee sterke punten: door begeleiding en een opleiding wordt voorkomen dat ze door armoede weer met een truc in de prostitutie terecht komen, door de daders aan te pakken kan – al is het maar een klein beetje! – het probleem bij de wortel aangepakt worden. Maar vergeet niet de signaalwerking die ervan uitgaat: je kunt dit niet straffeloos blijven doen!

Reacties zijn gesloten.