Project 2016: Ontmoeting en verzoening in Bethlehem

Het project 2016 van het Meer-Minder-Fonds neemt een deel van de nieuwe wijngaard bij de Tent of Nations in Bethlehem voor zijn rekening. Die wijngaard wil de familie Nassar, de bewoners van de Tent of Nations, aanleggen om financieel meer op eigen benen te kunnen staan. Het MMF spaart voor € 5000. Daarmee kunnen 1.000 wijnstokken en één roestvrije brouwinstallatie gekocht en geplaatst worden. Ook is er een bedrag voor advies van een wijnbouwdeskundige.

Daoud nassar 2

Daoud Nassar

‘Geen vijanden zijn’
Daoud Nassar is een Palestijnse christen uit Bethlehem, welbekend in De Ark. Samen met zijn familie runt hij een boerenbedrijf met daarop het project Tent of Nations.
In Tent of Nations komen kinderen, jongeren en volwassenen uit Palestina en Israël. Ze doen mee aan programma’s om vrede te leren. Dat sluit aan bij Daouds lijfspreuk: ‘We weigeren vijanden te zijn’. Geweldloosheid, ontmoeting en verzoening zijn kernwoorden van alles wat ze doen. Zomers zijn er kampen voor kinderen en jongeren. ’s Winters komen groepen vrouwen om elkaar te ontmoeten en te versterken. Daoud Nassar wil bij de kinderen en jongeren hoop levend houden, zodat ze niet hun toevlucht nemen tot geweld.

Wijngaard als bron van inkomsten
Daoud Nassar wil niet afhankelijk zijn van buitenlands geld, maar zelfvoorzienend. Daarom is hij najaar 2015 begonnen met de aanplant van 3.000 wijnranken. Met een wijnboerderij kan Tent of Nations eigen inkomsten verwerven. Daarvoor vraagt Vrienden Tent of Nations Nederland het Meer-Minder-Fonds om hulp.
Het startbedrag voor dit wijnproject ligt veel hoger, maar met een bijdrage van € 5.000 zou Daoud:
– 1.000 wijnstokken kunnen kopen en planten
– één roestvrije brouwinstallatie kunnen installeren
– 12 x 1 dag advies krijgen van een wijnbouwdeskundige.

Vanaf 1 januari kun je je giften storten op bankrekening NL75 INGB 0005 109406 t.n.v. Meer-Minder-Fonds. Zet er even bij: gift voor Bethlehem!

Reacties zijn gesloten.